Peugeot 3008 — автомобіль, на якому можна і дитину у садочок відвезти, і зробити швидкий заїзд по багнюці десь за містом. Саме так відгукаються про витвір французького автопрому, але чи так це? Ми вирішили докопатися до суті!

Під капотом розташований дизельний дволітровий двигун на 180 к.с. Ти будеш дуже вдячні цій штуці. Знаєш чому? Тому, що вона зекономить тобі немало кешу. Прикинь, витрата палива на 100 кілометрів у змішаному режимі – всього 4,8 л; по трасі – 4,4 л. І ми зараз говоримо не про якийсь малогабаритний седан, а про потужний кросовер, який важить понад 2 тонни та може розганятися до 208 км/год. Розгін від нуля до сотні займає 9 секунд.

Коробка передач – автоматична, на 8 ступенів. Ця АКП перевірена часом і вважається однією з найбільш надійних у своєму класі.

Привід передній. Відверто складних ділянок бездоріжжя краще уникати, але й боятися заїхати на бордюр не потрібно.

 

 

️Взяти участь️️Взяти участь️

 

Екстер’єр

Peugeot 3008 виглядає дорожче своєї вартості. Є у нього щось преміальне: ці плавні лінії, трохи «роздутий» корпус, «агресивні» фари. Саме завдяки такому дизайну кросовер користується популярністю не лише серед солідних дядь та тьоть, а й серед молоді.

Колісні диски – R18 «Los Angeles»: без зайвих понтів та зі смаком. Зовнішні дзеркала заднього виду мають LED-підсвітку та функцію автоматичного складання. Є чим потішити і поціновувачів зоряного неба – панорамний дах додає особливого вайбу.

Інтер’єр

Всередині – віп, лакшері та преміум. Салон обтягнутий елітною чорною шкірою Nappa Mistral, яка має надприємні тактильні властивості. Преміальності інтер’єру додають дерев’яні вставки Lati Wood. Внутрішні ручки дверей мають хромоване оздоблення.

Кермо мультифункціональне, прикрашене шкірою та хромованими вставками. Саме те для ефектних інста-фото.

IMG_4793 1

Комфорт

Сидіння мають функцію підігріву та масажу. Кросовер оснащений Peugeot i-Cockpit. По-науковому така штука називається «концепцією організації простору навколо водія». Якщо говорити по-народному, водієві комфортно проводити час у такому автомобілі. Панель приладів дозволяє експериментувати та індивідуально її налаштовувати. Все це через 10-дюймовий сенсорний дисплей.

Водійське сидіння називається AGR. Тут також завезли персоналізацію завдяки електрорегулюванню по 8 напрямам. Подушка для підтримки ніг або поперекової зони? Це теж будь ласка!

Любиш чілити на трасі? Для цього є адаптивний круїз-контроль. Натискаєш одну кнопку та високі французькі технології утримують швидкість за тебе.

У цей час можеш насолодитися якісним звучанням Hi-Fi системи FOCAL® 515 Вт. Потужний саунд створюють безліч динаміків: центральний динамік, чотири високочастотних динаміки та чотири звичайних у різних точках автомобіля.

Взаємодію з авто полегшують дротові системи Android Auto, Apple Car Play, USB-входи та Bluetooth. Словом, французи врахували всі сучасні мультимедійні дрібнички.

Безпека

Peugeot 3008 має фронтальні та бокові подушки безпеки для водія та пасажира попереду. Є передні та задні бокові шторки. Малюк-турист може безпечно їздити у дитячому кріслі завдяки кріпленню ISOFIX.

Для новачків за кермом теж все продумано: система стабілізації автомобіля ESP допоможе триматися рівно, а не виляти по дорозі. Від «поцілунку» в задній бампер при початку руху вгору захистить система HAC. Знайшлося місце і для систем ABS, ASR та AFU. Окремий респект системі автоматичного гальмування: вона «слідкує» за дорогою та гальмує замість водія при виявленні перепони на дорозі.

Lane Position Assist допоможе триматися чітко у смузі руху, а AHB автоматично вмикатиме дальнє світло, щоб ти зайвий раз не напружувався.

Від додаткового стресу позбавляє Park Assist Pilot. Система допоможе ювілерно запаркувати тачку, не протаранивши сусідів по паркуванню.

IMG_4758

Що ще є в комплектації GT PACK

Full LED – передні світлодіодні фари з вбудованим режимом протитуманок. Хай буде хоч так темно, що око виколи, ці красуні дозволять чітко бачити все, що потрібно для зручного та безпечного руху.

Двері багажника мають електропривід та функцію безконтактного відкривання. До речі, Peugeot 3008 – це ніштяк-варіант для подорожей сім’єю, тому що і всередині він просторий, і в багажник можна покласти купу особистих речей. При цьому, навіть забитим під зав’язку, кросовер здатен легко долати ями та інші неприємні відрізки дороги, завдяки високому кліренсу.

Peugeot 3008 GT PACK дозволяє не морочитися над тим, чому надати перевагу: практичності чи сучасному дизайну. У цьому авто є обидві фічі, ми перевірили!

Сергій Гврітішвілі
Post by Сергій Гврітішвілі
листопада 2, 2022
Для мене спілкування з людьми завжди приємне. А спілкування про сервіс Drivovo - то ваще бімба, адже ми нові, круті та неймовірно драйвові!