Легендарний «Равчик» вперше з’явився на дорогах в 1994 році, і на той момент японці, мабуть, ще не розуміли, яку круту модель вони подарували світу. Порівняно з масивними позашляховиками, які нищили паливо кінськими темпами, RAV 4 показав, що такий клас машин може бути більш витонченим. Навіть після 25-річного ювілею цей кросовер не втрачає популярності. Його розбирають в автосалонах як гарячі пиріжки. Гібридна версія спричинила черговий фурор, і це авто вважають одним із самих «прокачаних» у своєму класі.  

Ми мали самі впевнитися в топовості цього малюка, тому додали його до автопарку Drivovo. Тепер ти точно дізнаєшся чи це хитрі маркетологи Toyota напрацювали собі на премію, чи RAV 4 Hybrid дійсно варто пригнати собі у гараж!

 

️Взяти участь️️Взяти участь️

Розпочнемо з головного: шо там під капотом? У моделі 2022 року є бензиновий 16-клапанний двигун на 222 кінських сил. Розгін до сотні займає 8.1 секунд. Середня витрата палива – 6-6,5 літрів при русі містом. Максимальна швидкість цього красеня – 245 км/год. Трансмісія – гібридна, безступінчаста, з електронним керуванням. По-науковому називається e-CVT.

RAV 4 Hybrid створено за універсальною формулою успіху для руху по багнюці та поганим дорогам: високий кліренс та розумний повний привід. Вибиратися з дорожніх халеп? Easy!

photo_2022-11-21_20-10-54

Інтер’єр

Тойотівці попрацювали з простором всередині авто, якого, зокрема, стало більше. А любителі фастфуду оцінять розширені дверні отвори, які спрощують посадку.

Філейним частинам водія та пасажирів комфорт гарантований: авто має шкіряні сидіння з підігрівом. Додатково можна “підігріти” кермо і лобове скло. Машина не перетвориться на сковорідку і в шалену спеку. Такі дні бере на себе клімат-контроль з незалежним керуванням температурою для водія та переднього пасажира. До того ж є дефлектори вентиляції для пасажирів позаду.

Окремий кайф — інтуїтивно зрозуміла панель приладів. В ній розбереться навіть найбільший нуб, а кольоровий 7-дюймовий дисплей додасть драйвового вайбу.

photo_2022-11-21_20-10-57

Безпека

З точки зору систем безпеки тут повний фарш. Копирсатися детально у кожній системі не будемо, а ось коротко пройтися по основниму – це будь ласка. Кросовер має систему PCS. Вона автоматично загальмує авто, якщо на дорозі раптом з‘явився «олень». LDA – система слідкує за тим, щоб ти рухався у своїй смузі. AHB – автоматичне вмикає дальнє світло: і безпечно, і зручно. RSA – система розпізнавання дорожніх знаків. Зручно, якщо в запарі ви не помітили який-небудь знак.

RAV 4 Hybrid нашпигований подушками безпеки: вони знаходяться попереду та збоку пасажирів і водія, біля колін водія. Окрім того, знайшлося місце для передніх та задніх захисних шторок, які гарантують безпеку для голів водія та пасажирів.

photo_2022-11-21_20-10-45

Що ще цікавого?

Модель оснащена адаптивним круїз-контролем. Коли задовбався тримати ногу на педалі газу, активуєш функцію – і просто насолоджуєшся дорогою. Якщо ще й увімкнути вищезгадану систему контролю смуги – взагалі шик. Хоча повністю розслаблятися за кермом не рекомендуємо!

Настрій послухати улюблену пісню Іво Бобула? Цю насолоду подвоїть аудіосистема JBL. Музичні задроти кажуть, що це дійсно крута фіча, яка робить звучання чистим і посилює баси.

Звісно «Равчик» має камеру заднього виду. Вона не лише дарує водієві «очі на спині», а й видає динамічні графічні підказки, щоб паркування не закінчилася рахунком за ремонт.

У RAV 4 є система панорамного огляду: камери знаходяться спереду, позаду та по різних боках авто. Коротко кажучи, камери немає хіба що під самою машиною.

Що до висновків, тут все і так зрозуміло! Toyota RAV 4 – тримає марку. Це універсальне авто, яке підійде і сім‘ї з трьома дітьми, і студенту-тусовщику. Японці зробили акцент на практичності, безпеці та прохідності. Власне, що ще потрібно кросоверу?

 

Сергій Гврітішвілі
Post by Сергій Гврітішвілі
листопада 21, 2022
Для мене спілкування з людьми завжди приємне. А спілкування про сервіс Drivovo - то ваще бімба, адже ми нові, круті та неймовірно драйвові!
timer-icon-clock-icon-simple-vector-icon-timer-icon-clock-icon-white-background-115572335 1 (Traced)
Вигравай тест-драйв щотижня!

Розігруємо круте авто серед підписників блогу. Drive IT Easy!