В кожному бізнесі є момент, коли настає криза. Найчастіше це трапляється через помилки в плануванні. Ми у Drivovo теж через це проходили та знайшли ефективне рішення. Зустрічай NOTION!

Notion — це надзвичайно крута та модна аплікуха для бізнесу! Drivovo регулярно юзає це програмне забезпечення, бо в ньому є все, що потрібно для організації робочого процесу.

Що може Notion такого, що не можуть інші аплікухи? Та купу всього! Це і нотатки, і розподіл тасків для усієї команди, і навіть збереження важливої інформації так, щоб знайти її можна було швидко всім членам команди. Notion – це справжня хрещена фея у світі організації бізнесу! Звичайні таск менеджери та гугл докс просто нервово палять бамбук)

Зараз розкладемо по полицях всі фічі, читай уважно!

Командна робота

Найголовніше, що Notion надає Drivovo – це можливість зручно слідкувати за процесами кожному члену команди в одному місці. Створення тасків, зміна статусів, додавання дедлайнів з вбудованим календарем, а також швидке спілкування за допомогою коментарів чи тегів – все це мастхев для роботи у команді!

З цим застосунком всі процеси відбуваються швидше та ефективніше, ще є й додаток на телефон з пушами.

Організація простору

Ми юзаємо Kanban для автопарку. Це метод, за допомогою якого можна створювати «картки», закріплювати їх до певної дати чи людини, та додавати усю необхідну інфу.

Коли клієнт чи хтось з команди заходить сюди за посиланням, він одразу бачить статус всіх тачок в нашому автопарку. Водночас є розрахунок вартості за передплатою, розташування тачки, тип двигуна та салону, специфікація, колір, фото та інші деталі. Ось посилання на актуальний автопарк в ноушен.

Screenshot 2022-11-10 at 15.42.13

️Взяти участь️️Взяти участь️

Універсальність

Notion – має безмежний простір для фантазії. Ти можеш налаштувати його так, як потрібно саме тобі.

Kanban може бути і базою даних, і календарем з дедлайнами. А ще в сторінку легко вбудовувати таблиці даних, списки та галереї. І для збереження всіх потрібних контактів – те, що треба.

У Notion доступні мобільна та десктопна версії. Доступ до робочого простору є всюди!

З чого почати використання Notion?

  • Збереження цікавої чи потрібної інформації для будь-якої сфери бізнесу. Цю інфу можна відсортовувати та впорядковувати так, як зручно саме тобі.
  • Треба мати під рукою базу даних чи важливі контакти? Це можна зробити там!
  • Зручний календар для відстежування дедлайнів чи планування зустрічей.

Щоб розібратися з усіма функціями додатка потрібен час, але в Notion пропонують безліч шаблонів для новачків.

Для Drivovo ця аплікуха — безперечний помічник: з нею ми економимо багато часу, маємо доступ з будь-якого куточка світу до всієї інфи компанії та можемо працювати в активному темпі. Команда Drivovo не боїться щось забути чи загубити, бо Notion збереже всі необхідні деталі. Ми впевнилися в ефективності цього додатку, коли наші регулярні планерки стали займати менше часу, тому що кожен знав, що йому потрібно робити завдяки Notion.

Drivovo рекомендує спробувати Notion кожному, адже чим більше його використовуєш, тим більше дізнаєшся про безмежні можливості цього застосунку!
 
Крім того, Notion не єдиний софт, яким ми користуємось. Ми також застосовуємо CRM, FLITIO та систему GPS-трекінгу.

 

Денис Горєлов
Post by Денис Горєлов
грудня 5, 2022
Привіт! Я Денис, студент, який встигає навчатись у двох ЗВО та працювати в Drivovo. До цього всього ще й нормально закриваю сесію, тому любов до складнощів - це про мене. Я завжди готовий влетіти у будь-який двіж та люблю працювати з людьми.